Over mij

Mijn naam is Nicky van Tol-Williams. Ik ben Engelse en ik woon met mijn man en honden aan de rand van het bos in Almere Hout. Ik heb twee dochters, een zoon, en zes kleindochters. 

Achtergrond

Mijn eerste opleiding was tot verpleegkundige in een Londens ziekenhuis. Toen ik naar Nederland kwam heb ik een studie gedaan bij de UvA en werd vertaler en taaltrainer. In de loop van dertig jaar heb ik bij grote organisaties gewerkt zoals Price Waterhouse, IATA, en verschillende omroepen, en tien jaar lang een eigen vertaalbureau gehad. Sommige functies hielden in dat ik verre reizen moest maken, vaak naar warme landen wat ik heerlijk vond. Ik heb ook vijf jaar gewerkt als docente/mentor op een middelbare school. Verder ben ik voorzitter geweest van twee Nederlandse rashonden verenigingen. Mijn belangrijkste hobby's zijn toneel, lezen en vakantie's in Italië. 

Zolang ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door psychologie en wou altijd weten waarom we doen wat we doen. Ik ben zelf hoogsensitief. Ook ik heb ups en downs gekend en een burnout meegemaakt. Mijn werk in grote (internationale) en kleine organisaties, en als trainer/docente, heeft mij dichtbij het individu gebracht en ik heb altijd met liefde persoonlijke processen van anderen begeleid. 

Op een gegeven moment volgde ik psychologie colleges aan de VU en besloot toen om een erkende coach/counselor opleiding te gaan volgen. Het werd de opleiding tot Master Coach / Counselor aan het Europees Instituut De Baak in Driebergen.

NOBCO coach Nicky van Tol Almere Hout

"Ik coach vanuit een cliëntgerichte benadering waarin ik mijn cliënt zoveel mogelijk bijsta in zijn of haar beleving".

Eigen praktijk Dayspring Lifecoaching

Met een stevige erkende counselor/coachopleiding achter de rug ben ik een eigen praktijk begonnen. Niet voor het eerst dat ik diensten verleen maar nu wel vanuit mezelf als mens, de persoon die ik geworden ben en die zich blijft ontwikkelen. Vanuit deze basis kan ik steun en begeleiding bieden aan anderen, en dat doe ik graag. Dayspring Lifecoaching heb ik als naam gekozen voor mijn praktijk. 'Dayspring' is een historisch Engels woord voor 'dageraad' of 'nieuw begin', een mooi uitgangspunt voor verandering en groei! Ik blijf continu in ontwikkeling door trainingen, workshops en verschillende studievormen te volgen. Intervisie en supervisie is voor mij ook een belangrijk element voor mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.