Over mij

Mijn naam is Nicky van Tol-Williams. Ik ben Engelse en ik woon met mijn man en honden aan de rand van het bos in Almere Hout. Ik heb twee dochters, een zoon, en zes kleindochters. Een paar jaar geleden heb ik psychologie colleges bijgewoond aan de VU en besloot toen om een erkende coach/counselor opleiding te gaan volgen. Het werd de opleiding tot Coach Practitioner aan het Europees Instituut De Baak in Driebergen.

 

Achtergrond

Mijn eerste opleiding was tot verpleegkundige in een Londens ziekenhuis. Toen ik naar Nederland kwam heb ik een studie gedaan bij de UvA en werd vertaler en taaltrainer. In de loop van dertig jaar heb ik bij grote organisaties gewerkt zoals Price Waterhouse, IATA, en verschillende omroepen, en tien jaar lang een eigen vertaalbureau gehad. Sommige functies hielden in dat ik verre reizen moest maken, vaak naar warme landen wat ik heerlijk vond. Ik heb ook vijf jaar gewerkt als docente/mentor op een middelbare school. Verder ben ik voorzitter geweest van twee Nederlandse rashonden verenigingen. Mijn belangrijkste hobby's zijn toneel, lezen en vakantie's in Italië. 

Zolang ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door psychologie en menselijk gedrag. Ik ben zelf hoogsensitief. Mijn werk in grote (internationale) en kleine organisaties, en als trainer/docente, heeft mij dichtbij het individu gebracht en ik merkte dat ik steeds meer geboeid werd door het begeleiden van persoonlijke processen. Zelf heb ik ups en downs gekend en ook een burnout meegemaakt. 

 

NOBCO coach Nicky van Tol Almere Hout

"Ik coach vanuit een cliëntgerichte benadering waarin ik mijn cliënt zoveel mogelijk bijsta in zijn of haar beleving".

Eigen praktijk Dayspring Lifecoaching

Met een stevige erkende coachopleiding achter de rug ben ik een eigen praktijk begonnen. Niet voor het eerst dat ik diensten verleen maar nu wel vanuit mezelf als mens, de persoon die ik geworden ben en die zich blijft ontwikkelen. Vanuit deze basis kan ik steun en begeleiding bieden aan anderen, en dat doe ik graag. Dayspring Lifecoaching heb ik als naam gekozen voor mijn praktijk. 'Dayspring' is een  historisch Engels woord voor 'dageraad' of 'nieuw begin', een perfect uitgangspunt voor verandering en groei! Ik blijf continu in ontwikkeling door trainingen, workshops en verschillende studievormen te volgen. Intervisie met collega's is voor mij ook een belangrijk element voor mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.