Over mij

Mijn naam is Nicky van Tol-Williams. Ik ben Engelse en ik woon met mijn man en honden aan de rand van het bos in Almere Hout. Ik heb twee dochters, een zoon, en zes kleindochters. 

Achtergrond

Mijn eerste opleiding was tot verpleegkundige in een Londens ziekenhuis. Toen ik naar Nederland kwam heb ik een studie gedaan bij de UvA en werd vertaler en taaltrainer. In de loop van dertig jaar heb ik bij grote organisaties gewerkt zoals Price Waterhouse, IATA, en verschillende omroepen, en tien jaar lang een eigen vertaalbureau gehad. Sommige functies hielden in dat ik verre reizen moest maken, vaak naar warme landen wat ik heerlijk vond. Ik heb ook vijf jaar gewerkt als docente/mentor op een middelbare school. Verder ben ik voorzitter geweest van twee Nederlandse rashonden verenigingen. Mijn belangrijkste hobby's zijn toneel, mijn tuin, en vakantie's in Italië. 

Zolang ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door psychologie en wou altijd weten waarom we doen wat we doen. Ik ben zelf hoogsensitief. Ook ik heb ups en downs gekend en een burnout meegemaakt. Mijn werk in grote (internationale) en kleine organisaties, en als trainer/docente, heeft mij dichtbij het individu gebracht en ik heb altijd met liefde persoonlijke processen van anderen begeleid. 

Op een gegeven moment volgde ik psychologie colleges aan de VU en besloot toen om een erkende opleiding te gaan volgen. Aan het Europees Instituut De Baak in Driebergen begon ik met de opleiding tot Coach Practitioner, aansluitend tot Master Coach en vervolgens verder gestudeerd en mijn Master Counselor diploma gehaald. Ik studeer nu forensisch psychologie bij The Open University in Engeland en ben lid van The British Psychological Society. Intervisie en supervisie is voor mij ook een belangrijk element voor mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

NOBCO coach Nicky van Tol Almere Hout

"Ik werk vanuit een cliëntgerichte benadering waarin ik mijn cliënt zoveel mogelijk bijsta in zijn of haar beleving".

Eigen praktijk Dayspring Lifecoaching

Met een erkende counselor opleiding achter de rug ben ik een eigen praktijk begonnen. Niet voor het eerst dat ik diensten verleen maar nu wel vanuit mezelf als mens, de persoon die ik geworden ben en die zich blijft ontwikkelen. Vanuit deze basis steun en begeleid ik anderen. Dayspring Lifecoaching heb ik als naam gekozen voor mijn praktijk. 'Dayspring' is een historisch Engels woord voor 'dageraad' of 'nieuw begin', een mooi uitgangspunt voor verandering en groei!