Mijn werkwijze

Kennismakingsgesprek

Tijdens ons kennismakingsgesprek nodig ik je uit om te vertellen wat er speelt. Ik luister met aandacht en betrokkenheid. Dit doe ik vanuit mijn werk- en levenservaring en een stevige coachopleiding. Vervolgens gaan we vaststellen wat je wil bereiken. Ook geef ik je een inschatting van het aantal te verwachten sessies. 

Ons eerste gesprek is natuurlijk ook bedoeld als kennismaking, want een goede klik tussen ons is belangrijk voor een goede uitkomst.

Als lid van de beroepsvereniging NOBCO werk ik op basis van professionaliteit en vertrouwelijkheid. 

Life coach in praktijk Almere Hout

Vervolggesprekken

Ik ben een gevoelsmens en ongeacht de werkvormen die ik gebruik, werk ik altijd vanuit empathie en zonder oordeel. Door de vragen die ik stel, en hoe ik op jou reageer, komt er een proces op gang dat je helpt om bij de kern te komen van wat er speelt. Ook krijg je steeds meer inzicht in je eigen krachten en mogelijkheden. Ik geef je vaak opdrachten voor thuis.

Ik geef géén adviezen want de echte veranderingen, inzichten en oplossingen ontstaan van binnenuit. Ik help je dit gebied te verkennen.

Ik heb geleerd dat er altijd oplossingen te vinden zijn en dat we keuzes hebben, ook al voelt dat soms niet zo. Alles wat we nodig hebben om onze dromen te verwezenlijken, lastige zaken op te lossen en antwoorden te vinden zit al in ons. Mijn taak is je te helpen één of meerdere stappen te nemen in een richting waar jij iets aan hebt. 

 

Resultaat

Aan het einde van het traject gaan we op een rijtje zetten wat er bereikt is. Als het goed is heb je nieuwe inzichten opgedaan en zijn er handvatten ontstaan die je sterker maken. Je voelt een andere energie en er is een basis voor besluiten en stappen in een richting die goed voor je is.

Omdat ik het belangrijk vind om mijn cliënten zo goed mogelijk te begeleiden vraag ik feedback over je beleving van onze sessies. Op die manier kunnen we onze werkwijze waar nodig bijsturen.

Als je het prettig vindt kunnen wij in plaats van binnen te zitten ook wandelen in de natuur. Mijn praktijk-aan-huis bevindt zich in het prachtige bosgebied Almeerderhout. 

Als lid van beroepsvereniging NOBCO en de EMCC werk ik ook volgens de Internationale Ethische Code van coaches en mentors. U kunt de tekst van de code hier downloaden: 

Internationale-ethische-code-sept.2018
PDF – 481.2 KB 137 downloads