Mijn werkwijze

Kennismakingsgesprek

Tijdens ons kennismakingsgesprek nodig ik je uit om te vertellen wat er speelt. Met mij als counselor/coach kun je rekenen op een gesprekspartner die vanuit warmte en zonder oordeel tegenover je zit. Ik luister met aandacht en betrokkenheid. Ons eerste gesprek is ook bedoeld als kennismaking, want een goede klik tussen ons is belangrijk. Als lid van de beroepsvereniging NOBCO werk ik op basis van professionaliteit en vertrouwelijkheid.

Life coach in praktijk Almere Hout

Vervolggesprekken

Een traject kan uit twee of drie sessies bestaan, maar ook negen of tien, of meer. Dit hangt van verschillende factoren af en wordt altijd in overleg bepaald. 

Mijn benadering is sterk ‘cliëntgericht’. Dit betekent dat wij de tijd nemen om jouw situatie, gedachten en beleving steeds onder de loep te nemen. In alle rust praten we met elkaar. Zonder oordeel, en in een veilige omgeving. Ik ondersteun en begeleid jou in je eigen proces van inzichten en verandering. Soms zal ik oefeningen voorstellen vanuit andere psychologische richtingen zoals oplossingsgericht, of cognitief-gedrag. Tussen de sessies in zijn leuke oefeningen voor thuis vaak een goed idee. Hierdoor kun je je nieuwe inzichten uitproberen of toepassen in je dagelijks leven.

Resultaat

Aan het einde van het traject zul je nieuwe inzichten opgedaan hebben en handvatten bezitten die je sterker maken. Je voelt een andere energie en er is een basis voor besluiten en stappen in een richting die bij jou past. Kijk bij Cliënt ervaringen om te lezen hoe anderen coaching/counseling bij mij hebben ervaren. 

Ik ben één van de kwaliteitscoaches van Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine.

Als je het prettig vindt kunnen wij in plaats van binnen te zitten ook wandelen in de natuur. Mijn praktijk-aan-huis bevindt zich in het prachtige bosgebied Almeerderhout. 

Als lid van beroepsvereniging NOBCO en de EMCC werk ik ook volgens de Internationale Ethische Code van coaches en mentors. U kunt de tekst van de code hier downloaden: 

Internationale-ethische-code-sept.2018
PDF – 481,2 KB 1386 downloads